Bine ati venit la Liberty Medical Center

Program : Luni - Vineri: 8.00 - 20.00
  Contact : 031.880.62.25

Utile – Articole medicale

boli-aer

Bolile legate de aerul condiţionat

Folosirea aparatului de aer condiţionat a devenit în ultimele decade un factor important din elementele de patogenie rinosinobronşică, atât prin creşterea incidenţei episoadelor de nevralgii, alergii, rinosinuzite, cât şi a bronhopneumoniilor (la copii şi adulţii cu imunitate compromisă unde riscul este mai mare).
Care sunt riscurile pentru sănătate asociate cu utilizarea aparatului de aer condiţionat ne-a explicat dr. Gabriela Paraschiv, Medic Specialist ORL în cadrul Belle Vie Medical Pantelimon.

Mai Multe Detalii
hipertensiunea-in-sarcina-702x336

Hipertensiunea arterială – 7 milioane de victime pe an, la nivel mondial

Vă doare capul dimineaţa? Ameţiţi brusc şi simţiţi nevoia unui punct de sprijin? Auziţi zgomote de fond ascuţite şi vedeţi în ceaţă? Aceste simptome pot constitui tabloul tipic hipertensiunii arteriale.
Ce este această afecţiune, cum se manifestă ea, ce urmări poate avea dar şi ce tratament este necesar în astfel de cazuri am aflat, de curând, de la doamna dr. Suzana Guberna – Medic Specialist Cardiologie.

Mai Multe Detalii
Dr. Maxim Nicoleta

Ce ştim despre hepatită?

Funcţia ficatului este una foarte importantă în organism. El are misiunea de a distruge substanţele toxice din corp şi de a fabrica o serie de compuşi chimici necesari organismului (aşa cum este, de exemplu, bila care este necesară digestiei).
La întrebarea din titlul acestui material am reuşit să obţinem mai multe răspunsuri cu sprijinul doamnei doctor Nicoleta Maxim, medic specialist pediatru la Liberty Medical Center din localitatea Ştefăneştii de Jos.

Mai Multe Detalii
Dr. Ene Dragos

Boala de reflux gastroesofagian

Boala de reflux gastroesofagian este cauzată de refluxul acidului şi sucurilor gastrice în esofag, segmentul de tub digestiv ce uneşte faringele cu stomacul.
Suferinţa începe atunci când relaxarea sfincterului esofagian inferior se produce într-un moment nepotrivit (în alt moment decât al ingestiei alimentelor) şi se menţine deschis pentru o perioadă îndelungată. În mod normal sfincterul se deschide pentru câteva secunde în timpul înghiţirii. Există totuşi alimente care produc relaxarea sfincterului, favorizând refluxul, de exemplu: ciocolata, ceapa, menta, cafeaua, alimentele bogate în zahaă şi posibil alimentele bogate în grăsimi. Alte alimente, deşi nu produc relaxarea sfincterului, produc leziuni esofagiene la nivelul esofagului deja iritat. Aceste alimente pot fi condimentele, produsele citrice şi produsele din roşii, dar şi alcoolul şi tutunul.

Mai Multe Detalii
Dr. Maxim Nicoleta

Alimentaţia sănătoasă la copii

Ne dorim să oferim copiilor noştri o alimentaţie sănătoasă pentru că suntem deja conştienţi că alimentaţia are un rol foarte important pentru sănătate. Micul dejun este o mâncare ce se ia de regulă dimineaţa. Este într-o mare măsură considerată a fi masa cea mai importantă a zilei. De obicei constă din produse bogate în valoare energetică. Copiii care mănâncă un mic dejun sănătos au performanţe şcolare, ei se pot concentra mai bine, rezolvă mai rapid testele la care sunt supuşi, au mai multă energie şi sunt mai binedispuşi, fac mai puţine vizite la doctor, au mai puţine probleme de greutate şi au analize mai bune.

Mai Multe Detalii
Dr. Ene Patricia

Screening-ul de auz la preşcolari şi şcolari

Hipoacuzia copiilor poate fi o hipoacuzie congenitală progresivă, care se manifestă în mica copilărie, dar şi o hipoacuzie dobândită. Otita medie cronică, repetitivă este frecventă la această grupă de vârstă. Netratarea sa completă (inclusiv adenoidectomia – scoaterea polipilor – când există indicaţie) determină persistenţa unei hipoacuzii de transmisie pe perioade lungi de timp.
Mai multe detalii despre această afecţiune ne-au fost oferite de dr. Patricia Ene, medic specialist O.R.L. – Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Doctor în ştiinţe medicale, Managing Partner Liberty Medical Center, Ştefăneştii de Jos – Ilfov.

Mai Multe Detalii
Dr. Popescu Maria

Glaucomul, hoţul de vedere

Glaucomul este o afecţiune oculară gravă, care netratată poate să determine diminuarea ireversibilă a vederii până la orbire. În termeni populari el este denumit „apa neagră”. În stadii incipiente, distrugerea progresivă a fibrelor nervului optic este asimptomatică şi nedureroasă şi de multe ori glaucomul este diagnosticat în stadii avansate.
Despre această gravă afecţiune am solicitat mai multe amănunte unui expert în domeniu, dr. Viorela Popescu – Medic Specialist Oftalmolog, Clinica Liberty Medical Center, Ştefăneştii de Jos, Ilfov.

Mai Multe Detalii
sforait-702x336

Corelaţii între afecţiunile nazo-sinusale şi tulburările respiratorii din timpul somnului (sforăitul simplu; sindrom de apnee obstructivă în somn)

Interesul pentru diagnosticul şi tratamentul tulburărilor respiratorii din timpul somnului a crescut semnificativ în ultima perioadă de timp, fiind o patologie des întâlnită la pacienţii cu media de vârstă cuprinsă între 40-60 de ani de sex masculin, hiperponderali şi cu hipertonie vasculară. Atât medicii pneumologi, cât şi otolaringologi acordă o atenţie sporită patologiei respiratorii din timpul somnului, dar mai cu seamă bolilor asociate acesteia.
De la dr. Patricia Ene – medic specialist O.R.L. Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, doctor în ştiinţe medicale, Managing Partner „Liberty Medical Center” Ştefăneştii de Jos am aflat, pentru cititorii noştri, care sunt caracteristicile acestor afecţiuni, simptomele lor şi tratamentul necesar în fiecare dintre aceste cazuri.

Mai Multe Detalii
Poza_Baza_Sanatate8

Tot ce trebuie să știi despre hepatita A

Dr. Nicoleta Maxim, Liberty Medical Center – Ștefănești/Ilfov  

Hepatita A, denumită și “boala mâinilor murdare”, este o afecțiune infecto-contagioasă produsă de virusul hepatitic A. Ea se poate transmite fie prin contact direct cu bolnavul (mai ales în colectivități), fie indirect prin alimente, apă sau obiecte contaminate, determinând epidemii.

Mai Multe Detalii